VRV – VRF fűtési-hűtési rendszerek

10 év jótállást vállalunk minden általunk forgalmazott termékre!

Részletekért érdeklődjön!

Hűtés, fűtés, melegvíz a legkorszerűbb, leghatékonyabb módon

változtatható hűtőközeg-áramlású (VRF) rendszerek

A VRV és VRF (változó hűtőközeg tömegáram) ugyanazon technológia két különböző megnevezése. Mivel a VRV a Daikin Industries, Ltd. védjegye, minden más olyan vállalat, amely ezt a technológiát alkalmazza, a VRF megnevezést használja.  (Forrás : Daikin)

A különböző gyártók más rövidítésekkel látják el termékeiket (MDV, MULTI V , STB ) de működésük alapjait tekintve megegyeznek.

A nevesebb gyártók több évtizedes fejlesztési tapasztalattal tervezik és gyártják berendezéseiket, készítik fel azokat a legkülönbözőbb telepítési és igénybevételi helyzetekre. A keringtetett hűtőközeg mennyiségének a különböző rendszer-üzemállapotokból eredő igényt lekövető változását a gyártók inverteres fordulatszám-szabályzású kompresszorral oldják meg. A kompresszortechnika fejlődésével a scroll kompresszorok fordulatszám-szabályzott működtetése is lehetővé vált.( Forrás: VGF szaklap )

A VRF-ként ismert változó hűtőközeg tömegáram technológia csak a minimális szükséges hűtőközeg mennyiséget keringeti egy adott fűtési vagy hűtési időszakban. Ezzel a módszerrel a végfelhasználók egyénileg szabályozhatják a különböző légkondicionálási zónákat.

A VRF olyan direkt elpárologtatású klimatizáló rendszer, amiben: legalább egy változó teljesítményű kompresszor van; a hűtőközeget csőhálózaton keresztül osztja el a beltéri hőleadói között; alkalmas egyedi zónahőmérséklet-vezérlésre a beavatkozó eszközei és közös kommunikációs hálózata révén; három vagy többlépcsős vezérlést feltételez az összekötő csőhálózaton.

A VRV technológia az épület pontos igényeinek megfelelően szabályozza a rendszerben keringetett hűtőközeg tömegét. A beállított hőmérséklet fenntartásához csak minimális mennyiségű energia szükséges, emellett biztosítja az automatikus kikapcsolást, ha a helyiségben senki sem tartózkodik. Ez az egyedülálló technológia hosszú távon fokozott fenntarthatóságot biztosít, mivel a végfelhasználók csökkenthetik a rendszerek energiaköltségét és széndioxid kibocsátását.

1 kültéri egységhez akár 64 beltéri egység is csatlakoztatható, ezáltal a VRV rendszer egy Multi-Split rendszerhez hasonlóan működik. Az egyes beltéri egységek az akutális beltéri hőmérséklet és a távoli szabályozásban megadott hőmérséklet (beállított hőmérséklet) alapján határozzák meg a szükséges kapacitást.

A kültéri egység a beltéri egységek összesített teljesítmény igénye alapján szabályozza a hűtőközeg tömegét és a kívánt hőmérsékletet. Mivel csak a szükséges hűtést vagy fűtést biztosítja, az inverteres kompresszor a VRV működése során nagy mennyiségű energiát takarít meg. ( Forrás: Daikin )

Egy kültéri egységre több tíz beltéri egység csatlakoztatható, amelyek nagy típus választék  és teljesítmény tartományban állnak rendelkezésre a megrendelők igényei szerint.

Az össz csövezési távolság akár az 1000 métert is elérheti.

Akár -25C külső hőmérsékletig tudnak fűteni, ezért kiváltható ezen rendszerekkel a hagyományos magas üzemeltetési költségű víz alapú hűtési-fűtési rendszerek, illetve néhány gyártó berendezései a HASZNÁLATI MELEGVÍZ KÉSZÍTÉST IS ELLÁTJÁK, ezáltal a klímatechnológia csúcsát jelentik.

A fejlett központi vezérlő és költség megosztó szoftverek révén, egy adott helység, vagy TÁRSASHÁZAK ESETÉN lakásonként meghatározható a felhasznált energia mértéke és költsége!

Hővisszanyerős rendszereknél egyidőben lehetséges a hűtés és a fűtés. Amennyiben az egyik helyiségben hűteni a másikban fűteni kell akkor a hűtött térben lévő levont hőt nem a kültéri egység adja le a környezetnek, hanem átadja a fűtött helyiségnek- jelentős energia megtakarítás.

PL: az épületből elvont hővel fűtjük a az épület fűtendő részeit, vagy használati meleg vizet fűtünk.

A dupla érzékelős szabályozás érzékeli a páratartalmat és a hőmérsékletet a gazdaságos és kényelmes működés érdekében.

Ezen rendszerek kiválóan alkalmasak társasházak irodaházak, üzletek, szállodák, sportlétesítmények, éttermek, közintézmények, teljes körű klimatizálására és  fűtésére

Keressen minket ismert elérhetőségeinken, és kollégáink segítenek a megfelelő rendszer kiválasztásában.

MIÉRT VÁLASSZON BENNÜNKET

  1. Mindig az ügyfél érdeke az elsődleges szempont
  2. Tapasztalt kollegáktól kérhet tájékoztatást
  3.  Mérnök csapatunk minden területen a legmegfelelőbb megoldást kínála Önnek
  4. Ha Ön elégedett , elértük célunkat
  5. Sok idő, 25 év, sok tapasztalat, szakmai megbízhatóság a Megrendelők felé

10 év jótállást vállalunk minden általunk forgalmazott termékre!

Részletekért érdeklődjön!

Kérdése van?

Segítünk! Lépjen velünk kapcsolatba az alábbi módok valamelyikén!

7
Magyar Hőszivattyú Centrum Kft.